Nyheder fra byen

20. marts

Nyt udstyr til Foreningsfitness

Bestyrelsen for Foreningsfitness kunne fortælle, at foreningen har modtaget støtte fra Velux Fonden på 30.000 kr. til indkøb af maskiner, og der er indkøbt en ny romaskine og en ekstra motionscykel, som står klar, når Foreningsfitness igen slår dørene op. Der er også modtaget kr. 2.000 fra Stubbekøbing Løbeklub, som er blevet brugt til en ekstra vægtsstang og 3 nye kettle bells.

Læs mere

18. marts

Gadekæret/Hestevandingen renses

Der blev ordentlig rengjort på Hestevandingen i dag.

Se billeder her

18. marts

Stort set alle byens arrangementer er aflyst

Grundet faren for corona-smitte har stort set alle byens foreninger og øvrige aktører lyttet til myndighedernes og kommunens anbefalinger om at aflyse arrangementer frem til udgangen af marts.

En del foreninger har også valgt at aflyse eller udsætte arrangementer i april og maj, så hold dig opdateret før du evt tager afsted.

Se byens kalender

19. marts

Sæsonåbning udsættes

Det er med tungt hjerte, at Danmarks Motorcykelmuseum må udsættes den traditionsrige sæsonåbning med fælleskørsel fra Cementen i Nykøbing. Der vil således ikke blive fejret sæsonåbning Skærtorsdag den 9. april.

Det planlægges, at Fælleskørslen afvikles på et senere tidspunkt. Kåringen af Årets Motorcykel udsættes til Birthday Run 14. juni. Også aktiviteter på havnen er aflyst indtil videre.

18. marts

Konfirmationer udskydes

Ang. konfirmationer og andre kirkelige handlinger.

Lolland-Falsters Stift har meddelt:

- At alle konfirmationer udsættes til august. Nye datoer kommer senere.

- Bisættelser og begravelser kan fortsat afholdes, også med mere end ti deltagere. Der tillades dog maksimalt 1 person pr. 4 kvadratmeter. Det betyder 24 inkl. personale i Maglebrænde, og vi får målt Stubbekøbing kirke op imorgen.

- Dåb og vielser med mere end ti deltagere INKLUSIV kirkepersonale udskydes frem til midten af maj.

OPDATERET 21. marts 2020

Det er i dag meddelt, at konfirmationerne vil blive gennemført lørdag den 15. august 2020.

Se mere

12. marts

Alle arrangementer og gudstjenester aflyses

Stubbekøbing og Maglebrænde Kirker aflyses med øjeblikkelig virkning alle arrangementer og gudstjenester i kirkerne frem til 29. marts.

Kirken er derfor rykket på nettet, og du kan følge den på hjemmesiden eller på Facebook

Det er fortsat muligt at komme i kontakt med præst Jakob Nørgaard Scheving på telefon 50570609 eller på mail jans@km.dk.

 

Se dagens evangelium her

11. marts

Foreningsfitness lukker frem til 30. marts

Foreningsfitness følger anbefalingerne fra myndighederne og lukker træningscentret for både individuel og holdtræning frem til og med 29. marts.

Foreningsfitness har udarbejdet daglige øvelser til hjemmebrug, som kan benyttes frem til fitnesscentret åbner igen. Du finder øvelserne og andre informationer på Foreningsfitness hjemmeside.

Læs mere

9. marts

Martin Eggers hos Rotary

Ejendomsmægler Martin Eggers var dagens gæst hos Rotary, hvor han fortalte om sin nyetablerede forretning i Vestergade. Forretningen drives efter et nyt koncept, som bl.a. betyder, at når boligen er til salg, så kan en hvilken som helst mægler sælge den. Det er helt nyt, og Martin fortalte om samarbejdet med andre mæglere i markedet. Deltagerne fik et interessant indblik i boligmarkedet, og der var stor spørgelyst og mange besvarede spørgsmål.

Se mere

6. marts

Avance uddyber sejlrenden i Grønsund

Avance er kommet til området, og er i disse dage i fuld gang med at uddybe sejlrenden ved Bogø Havn og Hårbølle, så der er klar til sæsonstart for M/F IDA.

Foto: Bogø Tidende

 

 

6. marts

Stil op til dit lokale menighedsråd

Der er menighedsrådsvalg 15. september 2020, og i den anledning kommer Stubbekøbing Menighedsråd med en opfordring til at stille op til valgene. Der afholdes informationsmøde i Præstegården, Møllegade 2, tirsdag den 12. maj kl. 19.00.

Læs mere

5. marts

Nyt tiltag: Yoga i kirken

I dag tog Stubbekøbing Kirke hul på et nyt tiltag - yoga i kirken - hvor interesserede kunne nyde en stille og eftertænksom stund kombineret med de rolige yogaøvelser. Det blev virkelig en succes, hvor hele 27 deltog. Arrangementet gentages senere i marts og april. 

 

OPDATERET: Yoga i kirken er flyttet på nettet. Du finder din yoga på kirkens hjemmeside.

Se yoga

4. marts

Stor opbakning til damehåndbold

Østfalsters Håndboldklub holdt her til aften et ganske velbesøgt informationsmøde om opstart af damehåndbold i klubben. Med hele 11 fremmødte damer og 5 yderligere, som ikke deltog i mødet, men som ønsker at spille. Det er virkelig flot, og Østfalsters Håndboldklub arbejder nu videre med at realisere et damehold med opstart august 2020.

 

Læs mere

29. februar

IDA på vej hjem

IDA sejlede fra Gilleleje i går aftes, og ventes hjem omkring midnat. Hun bliver dog ikke hjemme så længe, da hun er på udlån til Askø-overfarten i marts måned.

Se mere

23. februar

Fastelavn i Maglebrænde Kirke

Det blev en dejlig dag i Maglebrænde Kirke, hvor en stor flok børn og forældre havde fundet vej til fejringen af Fastelavn. Præst Jacob Nørgaard Scheving viste bl.a. børnene et billede af, hvordan Guds Børn ser ud.

Se mere

20. februar

MEGIN BOWLE 2020

I år afvikles Megin Bowle lige her i Stubbekøbing med sejlklubben som vært. Megin Bowle er meginjollernes ultimative årlige kapsejlads, som afvikles 22. og 23. august, og vinderen bliver en slags Danmarksmester.

Sejladserne vil foregå i umiddelbar nærhed af havnen, og der bliver speak, så man kan følge med - også på land.

 

Læs mere

18. februar

Havnens Dag 2020

Planlægningen af dette års Havnens Dag/Vild med vand kan nu følges på Facebook. Vi ser frem til en hyggelig festdag lørdag den 13. juni.

Følg med

18. februar

Strandjagten fylder år

I dag den 18. februar kan Stubbekøbing Strandjagtforening fejre, at foreningen fylder hele 75 år. Det markeres ved et åben hus arrangement i klubbens lokaler.

Vi siger tillykke med jubilæet.

16. februar

Det går godt hos Foreningsfitness

Siden Foreningsfitness blev startet op i efteråret 2019 er udvalget af træningsformer og holdaktiviteter bare blevet større og større, og der udbydes nu også hold i Aerobics, Kropstræning og Yoga.

Et medlemskab koster kun 125 kr. om måneden, så der er ingen undskyldning for at blive hængende i sofaen.

Læs mere

5. februar

Tyveri forsinker byggeri af 100-meter-bænken

Planen om, at 100-meter-bænken i Stubbekøbing Anlæg skulle stå færdig i begyndelsen af februar, blev i den grad forpurret af det frække tyveri af egetræplanker og -sveller fra byggepladsen. Casper Henriksen, Guldborgsund Kommune, er ærgerlig men fortrøstningsfuld. Der er bestilt nye materialer, og arbejdet genoptages så snart som muligt. Når bænken står klar, fortsættelser områdefornyelsen med udrulningen af den planlagte helhedsplan for Anlægget og området omkring Stubbekøbing Hallen. Arbejdet gennemføres i løbet af foråret 2020.

Foto: Folketidende

2. februar

Lars Bo om Stubbekøbing

Adm. driektør Lars Bo Bertram kom med en flot omtale af Stubbekøbing i forbindelse med et interview til VoresGuldborgsund.dk.

Lars Bo og hans hustru stiftede bekendtskab med Stubbekøbing for 12 år siden, da de overnattede i forbindelse med et bryllup. De blev så betagede af området, at de, for 3 år siden, selv købte sommerhus i området.

Læs interviewet

2. februar

BamseMadsen og Husted for fulde huse

BamseMadsen og Morten Husted indtog i den grad Stubbekøbing Boldklub´s klubhus med et forrygende godt samspil, ved et lille og meget nærværende arrangement. Der hurtigt var udsolgt. Gamle kendte klasikkere af Bamses Venner krydret med lidt af egen produktion gav en herlig aften som startede med spising af SB´s berømte Mørbradgryde. 

29. januar

Egeplanker stjålet

Folketidende kunne fortælle, at der mellem onsdag og torsdag i sidste uge blev stjålet 225 egetræsplanker, hver 2,2 meter lange, og 5 meter egetræsveller fra byggepladsen i Anlægget. Her var man ved at anlægge 100-meter-bænken, men nu er det usikkert hvornår byggeriet kan fortsætte.

Foto: Folketidende

28. januar

Nyt initiativ i Stubbekøbing Boldklub

Stubbekøbing Boldklub har oprettet hold i eFodbold indenfor 3 aldersgrupper. Klubben er tilmeldt - og deltager i - DBUs eFodbold turnering, hvor der spilles i U8-U12 M/K, U13-U16 M/K og U17-senior M/K, så der er plads til alle aldre. I første omgang er der plads til max 10 medlemmer pr. hold, så skynd dig at melde dig til.

Læs mere og tilmeld

28. januar

Pullerter får nyt liv

De gamle granit pullerter, som længe har ligget på havnen, har nu fået nyt liv efter, at Vestergadegruppen fik lov til at inddrage dem i deres udsmykning af Vestergade. Pullerterne er opstillet ved indkørslen til Trojels Gaard.

Læs mere

22. januar

Sponserer ny Indoor Cycling cykel til Foreningsfitness

XL-Byg P.W. Wulff A/S har sponseret en ekstra cykel til Indoor Cycling. Cyklen er allerede taget i brug, og der lyder en stor tak fra Foreningsfitness på Tuemosevej for den flotte gave. Du kan se og prøve Indoor cyklerne hos Foreningsfitness Stubbekøbing.

27. januar

Ung forfatter nomineret til pris

Folketidende kunne fortælle, at den unge lokale forfatter - Laura Ringo - er nomineret til Politikens Litteraturpris. Laura Ringo, som trådte sine barnesko i Maglebrænde, er nomineret for romanen "Papirbryllup". Vinderen modtager 200.000 kr.

Politikens anmelder Steffen Larsen roser Laura Ringos skrivestil:

"Hun fortæller i et flirtende, fløjtende tonefald, så man må klukke med på det halvskæve perspektiv, som lægges på begivenhederne. Forfatteren er skarp til dialog, sære detaljer og isnende klarsyn"

Hvis du ønsker, at Laura Ringo skal vinde litteraturprisen, kan du sende en SMS til 1218, hvor der skal stå "pris lr" i beskeden.

Foto: Folketidende

Læs mere

15. januar

Flere frivillige søges

Stubbekøbing Fællesværk søger flere frivillige til ungdomsklubbens arbejde, fortæller Simon Hampe Sørensen.

I åbningstiden er der kreativitetsrum, gamer-hjørne, brætspil og andet, som de unge kan bruge. Den sidste torsdag i måneden er der madklub, hvor de frivillige sammen med de unge laver mad.

Fællesværket har åbent hver torsdag fra kl.17:30-20:30, hvor der normalt er 2-3 frivillige pr. vagt. I gennemsnit er det 1-2 vagter om måneden, foruden et frivilligmøde med de øvrige frivillige, normalt den første tirsdag i måneden.

Skulle du være interesseret, så kontakt Simon Hampe på messenger eller mobil 61 86 68 94.

Læs mere

22. januar

Strik og drik

Det lyder kompliceret, men det er det slet ikke, hvis man skal tro de strikkeglade damer fra Stubbekøbing, som TV2east mødte til vinsmagning i Stubbekøbing Vinhandel.

Vivian Høxbro fortæller, at det er et fænomen, som man ser i udlandet, og nu altså også i Stubbekøbing.

Rådhusstrikkerne mødes hver anden tirsdag på Rådhuset og strikker sammen mens snakken går. Det er 10 år siden, at de første Rådhusstrikkere begyndte at strikke sammen.

Foto: Thomas Nielsen, TV2 Øst

Læs mere

22. januar

Fuldbooket

Der er efterspørgsel efter byens helt egen spillemand - Flemming Walther - som Ugeavisen kunne berette i denne uge. Faktisk går det så godt, at det kun bliver til én solo-koncert på Lolland-Falster i 2020. Det sker hos Mama´s i Nykøbing den 5. februar. Resten af tiden er Walther på farten rundt omkring i landet - både solo og med bandet Sorte Fugle.

Læs mere

23. januar

Emil fra Lønneberg på efterskolen

Efter en travl teateruge kunne Stubbekøbing Efterskole torsdag aften slå dørene op til deres teaterforestilling: Emil fra Lønneberg. Salen var fuld, og det blev en dejlig aften.

Læs mere

22. januar

Nyt byggeri

Hos Liv & Job på Hans Egedesvej er der i øjeblikket fuld gang i byggeriet, og den 22. januar var der rejsegilde i dejlig solskin med taler, pølser og godt humør.

20. januar

Ejendomsmægler åbner i Stubbekøbing

Mandag den 20. januar slog Multibolig Sydsjælland - Møn - Lolland - Falster dørene op på deres nye adresse i Vestergade 20. I den anledning blev der holdt reception, hvor interesserede kunne kigge forbi.

Velkommen til byen.

Læs mere

18. januar

Nye virksomheder kommer til Stubbekøbing

Der er i de seneste måneder kommet flere nye virksomheder til byen, og senest GN Højtryk A/S/SA-VI Industrirens A/S, som er flyttet ind på Tuemosevej 6.

Læs mere

14. januar

Ny hjertestarter

I denne uge er byen blevet en hjertestarter rigere efter, at der er kommet en op ved Fakta, Trojels Gaard.

13. januar

Foredrag: Martin Staalholm - soldat og veteran

Rotary Stubbekøbing havde inviteret Martin Staalholm til at fortælle om sin tid som soldat - erfaringer og temmelig ubehagelige oplevelser - i forbindelse med opgaver i Afghanistan. Og det var en barsk fortælling, hvor tilhørerne kunne høre Martin fortælle om den dag, hvor han blev offer for en IED (improvised explosive device), der med 50 kg sprængstof sendte ham 10 meter op i luften og 15 meter væk. Kun takket være sikkerhedsvesten er han i live i dag. Ved sprængningen mistede Martin begge ben og 5 fingre. 

Martin Staalholm bor på skibet Kontari i Stubbekøbing Havn, som skal istandsættes og på Danmarkstur med andre veteraner, for at skabe fokus på veteranerne og deres liv efter.

Se mere

12. januar

Travl dag på Fitness Tryday

Søndag den 12. januar 2020 afholdte Foreningsfitness Stubbekøbing Fitness Tryday, hvor alle, både eksisterende medlemmer, nye medlemmer og andre nysgerrige, fik mulighed for at prøve kræfter med de mange holdtilbud, individuel træning, smagsprøver på sund mad og meget mere.

Flere valgte at lave en indmeldelse med det samme og blive en del af vores og hele byens fitnesscenter, hvor andre lige skulle hjem og "tænke" over det. 

Læs mere

8. januar

Åben Hus på efterskolerne

Byens efterskoler holdt i dag åben hus i forbindelse med "Efterskolernes Aften". Både på Stubbekøbing Efterskole og Næsgaard Efterskole slog de dørene op for interesserede nye elever.

6. januar

Tema møde på Rådhuset

Mandag aften var der inviteret til Temamøde om Guldborgsund Kommunes nye bosætningsstrategi.

Sammen med bylaugene Liv i Stubbekøbing, Falsters Hjerte og Nordøstfalsters Fremtidsforening, lagde Helle Bertram fra Guldborgsund Kommune op til diskussion og workshops om "det lokale fællesskab".

Mange mødte frem og viste deres interesse for emnet og kom med spændende input, som samme med input fra de øvrige møder, som holdes rundt omkring i kommunen i løbet af januar, vil indgå i den samlede bosætningsstrategi.

Der blev budt på tapas fra Hotel Sakskøbing.

Næste møde er 13. januar i Nysted, og handler om "Det rige hverdagsliv"

Læs mere

6. januar

Stor efterspørgsel

Foreningsfitness er ved at have fået et godt tag i byen, og her i januar - hhv den 18/1 og 25/1, kan du deltage i en særlig Nytårskur for medlemmer, ligesom der, som følge af stor efterspørgsel, oprettes der også et nyt hold i GymFit Balance. Så der er ingen undskyldninger - bare mød op.

Læs mere

6. januar

Natminton

I dagens udgave af Folketidende kan man finde en artikel om Stubbekøbing Badmintonklubs nye hit: Natminton.

I 7 timer spillede de 56 unge mennesker (i alderen fra 3 til 17 år) badminton og legede i UV mørket. De tre alderopdelte hold kom fra Storstrømmen Kippinge Badmintonklub og Stubbekøbing Badmintonklub.

Læs mere

6. januar

Stubbekøbing på ZDF - igen

Mandag den 6. januar er der gensyn med den tyske krimiserie på ZDF.

"Das Mädchen am Strand" er, ligesom de tidligere film i serien, også delvist optaget på Stubbekøbing Havn, og flere lokale statister medvirker.

6. januar

Nyt byggeri på efterskolen

Mandag d. 6. januar blev første spadestik taget til et nyt byggeri på Stubbekøbing Efterskole. Skolen bygger en ny værelsesfløj med 15 værelser. Bygningen skal afløse de sidste gamle bygninger fra den oprindelige skole, som i sin tid blev opført af Stubbekøbing kommune. Det første spadestik blev taget af elev Emma Massesson og Forstander Ivan Jakobsen.

Læs mere

1. januar

Nytårsgudstjeneste i Stubbekøbing Kirke med fint besøg

 

Stubbekøbing Kirke kunne melde om en dejlig eftermiddag med nytårsgudstjeneste i kirken. Omkring 40 havde fundet vej, heriblandt vores biskop Marianne Gaarden.

30. december

Stubbekøbing Koret søger sangere

Stubbekøbing Koret starter sæson den 8. januar, og i den forbindelse søger korleder Børge Eibye nye sangere.

Koret holder til på Stubbekøbing Skole i musiklokalet hver onsdag fra kl. 19-21.30, hvor der øves 2 x 45 minutter og hygges med medbragt drikke mv.

Koret, som i foråret har flere engagementer, har pt. 19 sangere, men der er plads til flere. Kravet er, at du er glad for at synge og synger nogenlunde rent. Det er lysten der driver værket og korets motto er: " man kan ikke være sur, når man synger!" 

30. december

Set oppefra

Folketidende bringer i dag en billedeserie med luftfoto fra bl.a. Nordfalster og Stubbekøbing. Billederne er taget af Anders Knudsen i sommeren 2019.

 

(Foto: Anders Knudsen, Folketidende)

Læs mere

29. december

Årets pilgrimsvandring blev en stor succes

25 glade mennesker deltog i pilgrimsvandringen fra Stubbekøbing Kirke til Maglebrænde Kirke. Undervejs holdt de varmen med dejlig suppe i den gamle smedje på Liselund, og i Maglebrænde ventede kaffe og vanillekranse i den smukt pyntede kirke. En tur på ca. 6 km, som flere også valgte at gå tilbage i det gode vejr.

27. december

Hyggelig juleaften arrangement

Igen i år havde Stubbekøbing Dart og Billardklub indbudt til juleaften i klubben. Det blev en hyggelig aften, og Mie og Cuba siger tak til alle, der deltog, og til sponsorer/hjælpere, som muliggjorde aftenen.

23. december

Foreningsfitness holdt julevent

I julen har Foreningsfitness inviteret gæsteinstruktører indenfor, og du er velkommen til at kigge forbi og træne med. Det første julevent løb af stablen i dag, og der blev gået til den så sveden sprang. De events er 26/12 og 28/12.

Læs mere

22. december

Nyt fra formanden

Liv i Stubbekøbing ønsker alle en

glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår

2019 har været et travlt år for bestyrelsen, og du kan læse formandens nyhedsbrev nedenfor.

Læs mere

22. december

Fælles indsats giver nyt flygel

I 2019 har et stort ønske for Stubbekøbing Kirke været at kunne indkøbe et nyt flygel til kirken. Med et nyt flygel vil det være muligt at arrangere endnu flere smukke koncerter og tiltrække dygtige talenter til glæde for os alle.

I udgangen af november stod det klart, at det ville være muligt at få ønsket opfyldt. Der er indsamlet ikke mindre end 73.403 kr., og givet tilsagn om yderligere 20.000 kr. fra Nordea-fonden og 50.000 kr. fra stiftet.

21. december

Temamøde: Ny bosætningsstrategi

Guldborgsund Kommune skal have en ny bosætningsstrategi. Og vi vil gerne invitere alle borgere, virksomheder og foreninger i Guldborgsund med til at forme den.

Vi tror nemlig på, at de mennesker, som ved allermest om, hvorfor man skal bosætte sig i Guldborgsund, det er dem, der allerede bor her.

Denne aften er temaet: det lokale fællesskab. Aftenen er arrangeret i samarbejde med Liv i Stubbekøbing, Falsters Hjerte og Nordfalsters Fremtidsforening.

Se kalender for detaljer

21. december

Det gamle posthus har fået nyt navn

Længe har der været gang i istandsættelsen af det gamle posthus på Torvet, og flot er det blevet. Jan Yttesen står bag projektet med at omdanne det gamle hus til et moderne Bed & Breakfast/hotel.

Sløret er nu blevet løftet for husets nye navn: Hotel Bed & Dreams. Navnet opfylder mit ønske om at være internationalt og samtidig giver ordet "dreams" (drømme) nogle markedsføringsmæssige muligheder, udtaler Jan Yttesen.

Hotellet slår dørene op i foråret 2020.

Læs mere

19. december

Godt nyt til SMG´s SUP afdeling

Millionstøtte til surfsporten kan give flere medlemmer til SMG
Med fire millioner kroner fra Nordea-fonden vil gazelle-forbundet, Dansk Surf & Rafting Forbund (DSRF), i et nyt projekt skabe attraktive tilbud til vandsportsklubber og det kan komme SMG´s SUP afdeling til gode.

Udsigten til endnu mere fokus på SUP og surf sporten, glæder Finn Jørgensen, som er formand i SMG. - Det er fantastisk, at der nu kommer yderligere fokus på vores sport. Med de mange nye aktiviteter vil sporten få mere opmærksomhed og det vil smitte af på vores forening. Vi vil kunne udvikle vores klub yderligere og tiltrække endnu flere medlemmer, siger Finn Jørgensen

Læs mere

17. december

Smid det ikke ud!

Vores lokalhistoriske arkiv passer på vores historie - smid aldrig gamle billeder og papirer væk, når barndomshjemmet tømmes. Lokalhistorisk arkiv opfordrer til, at man kontakter dem før man smider ud. Der er meget historie gemt på loftet og i kælderen.

 

Lokalhistorisk Arkiv

15. december

Børsen Gazelle 2019

Firmaet H. Rasch & Søn A/S er blevet kåret til årets Gazelle 2019 af Børsen. En fornem anerkendelse af virksomheden, som er meget stolte af kåringen og takker medarbejdere og kunder for deres medvirken til at opnå denne prestigefyldte pris. Stort tillykke.

13. december

887 underskrifter

Så mange underskrifter kunne gruppen "Bevar madordningen på Præstemarken" ved Birgitte Mammen og Lars Erdmann overrække byrådspolitiker René Christensen (DF) forud for byrådsmødet. Desværre ser det ikke ud til, at de mange underskrifter vil kunne ændre den politiske beslutning om at indføre en ny madordning på Præstemarken pr. 1. april næste år.

Foto: Folketidende

11. december

Smukt luciaoptog

Stubbekøbing Kirke dannede rammen om en smuk julekoncert, hvor Stubbekøbing Børnekor gik lucia og sang. Ved koncerten medvirkede også Centerkoret, Stubbekøbingkoret og gospelkoret Unique.

 

Foto: Jesper Fyhr

13. december

Juleafslutning i roklubben

Stubbekøbing Roklub holdt juleafslutning med kåring af årets bedste billede og gaveflom.

Årets bedste billede er taget af Hans Kjær Olsen. Tillykke med kåringen.

Også raffledysten var overdådig med så mange gaver, at de næsten ikke kunne være på bordet, og alle slæbte "herligheder" med hjem.

 

Foto: Hans Kjær Olsen

13. december

Indbrud på havnekontoret

Det var et trist syn, der mødte havnens personale, da de mødte på arbejde i dag. Der havde været indbrud. En dør var brudt op, og ubudne gæster havde besøgt havnekontoret udenfor åbningstid. Der blev ikke taget noget ved indbruddet, men det viste sig senere på dagen, at der også havde været indbrud i et lager i nærheden.

9. december

Flot sæson for håndboldherrerne

Østfalsters håndboldklubs herrer kan gå på juleferie med en førsteplads i serie 2 efter en flot sejr 28-16 i det sidste lokalopgør.

8. december

Bevar madordningen på Præstemarken

Hver tredie borger har støttet underskriftsindsamlingen

Den 30 oktober blev dette billede lagt på Facebook, med ønsket om at borgerne i Stubbekøbing kunne råbe politikkerne i Guldborgsund op.

Der er indsamlet over 800 underskrifter, det er hver tredie borger i vores by. Vi står sammen, og på torsdag kl. 17 er vi igen på dagsorden, hvis I kan, vil det være fint at møde op på rådhuset i Nykøbing hvor underskrifterne bliver overdraget.

8. december

Ud i det grønne hver torsdag

Torsdag formiddag kl. 10.00 mødes gåholdet på havnen til en hyggelig tur ud i det grønne. Turene er populære, og senest deltog hele 17 i en tur til Virketskovene, hvor bl.a. nye gangere prøvede kræfter med labyrinten, under megen morskab. Vi kan afsløre, at du ikke kan fare vild, men du kan godt blive rundtosset. Gåholdet går hver torsdag året rundt, og alle er velkomne. Bare mød op. Husk at motion er sundt, hyggesnak og latter ligeså.

9. december

Fyrværkeri-demo

INFO TIL ALLE HUNDEEJERE
Igen i år sælges der fyrværkeri ved synshallen på Tuemosevej 4 mellem jul og nytår.

I lighed med tidligere år holdes der også en demo, og det er søndag den 29. december kl. 19.00-20.00, så hvis hunden ikke er begejstret for fyrværkeri, så er det her, at du skal undgå at tage aftenturen, eller i hvert fald undgå området omkring Tuemosevej.

Og husk at fyrværkeri kun lovligt må affyres i perioden 27. december til 1. januar, så tag hensyn til dyrene og pas på jer selv og hinanden.

3. december

Ny formand til Røde Kors

Efter en del år uden leder har det lokale Røde Kors fået ny formand. Det er Ann Dassville fra Sortsø, som nu skal stå i spidsen for de ca. 10 frivillige i genbrugsbutikken og andre lokale aktiviteter bl.a. den årlige Landsindsamling.

Ann Dasseville har selv tidligere arbejdet i Røde Kors.

Foto: Miriam Nielsen

5. december

Anna kapel har fået nyt gulv

Det nye gulv i Anna kapel er nu færdig, så det smukke resultat kan nydes af alle, som besøger kirken.

3. december

Flot sæson på færgen IDA

Sæson 2019 er veloverstået, og IDA er nu draget afsted til værftet og kærlig vinterpleje. Imens kan sæsonen gøres op, og den har været virkelig flot. Der er noteret fremgang på flere passagertyper, og det samlede passagertal rundende 32.000.

4. december

Underskriftsindsamling for madordningen på Præstemarken - nu også online

Der er startet en underskrifts- indsamling for at bevare den nuværende madordning på Præstemarken. Du kan - foruden de fysiske steder rundt i byen - også sætte din underskrift online. Det skal ske senest 12. december.

Sæt din underskrift her

29. november

Velgørende juletræ

Igen i år sælger Falsters Internat/ kattehjemmet juletræer og gran til fordel for deres arbejde på internattet. Der er åben mandag-fredag kl. 11-17.30 og søndag kl. 11-15. Der kan betales med mobilepay.

Læs mere

25. november

Stubbekøbing er populær

Ejendomsmæglerne melder om rigtig godt salg. Mange søger vores dejlige by, og mange boliger har skiftet hænder den seneste måneds tid. Der søges derfor nye boliger til salg.

30. november

Underskriftsindsamling for madordningen på Præstemarken

Der er startet en underskrifts- indsamling for at bevare den nuværende madordning på Præstemarken. Du kan sætte din underskrift følgende steder: 

Papas Grill
Mygges kælder i Havnegade
Antik Leif Vestergade
XL byg
Apoteket
Kirkens Våbenhus åbent hver dag
Liv i Stubbekøbing rådhuset tirsdag
Rydendahl blomster
Cafe Fryd
Sejlklubben

Læs mere

29. november

Juletræ x 2

Fredag eftermiddag ankom julemanden - sædvanen tro - til Stubbekøbing Havn, hvor der blev hygget med saft og æbleskiver, før turen gik til torvet, hvor byens juletræ blev tændt.

Også på Liv & Job på Hans Egedesvej tændte de juletræet, og der blev hygget med at lave juledekorationer, klippe julepynt og synge julesange.

Foto: Jesper Fyhr

Læs mere

28. november

Båd hævet fra havnens bund

Torsdag og fredag kom havnens personale og andre bl.a. fra RH Diving på overarbejde i forsøget på at hæve den båd, der siden 3. november har ligget på bunden af Stubbekøbing havn. I hverken første eller andet forsøg lykkedes det at hæve båden, som fortsat tog vand ind, og til sidst måtte forsynes med trosser og slæbes til beddingen af en rendegraver.

Se video af arbejdet

Se billeder fra arbejdet

Foto: Jesper Fyhr

28. november

"Nisserne i Julerød"

Den 28. november havde 6. klasserne fra Stubbekøbing Skole premiere på deres julestykke "Nisserne i Julerød". Stykket er blevet til som et samarbejde mellem Stubbekøbing Skole og Mælkebøtten.

Mælkebøtten kan berette om stor succes, og publikum var begejstrede. Èn sagde "Hoold nu k..t de gør det godt og det var skægt.

Læs mere

27. november

Jesper Vigant på besøg i Stubbekøbing Kirke

Torsdag aften havde omkring 60 fundet vej til foredraget med Jesper Vigant - om hans vej fra skuespil til præst, som fandt sted i Stubbekøbing Kirke. Og de fremmødte blev ikke skuffet, da en veloplagt Jesper Vigant tog dem med på en fantastisk, rørende og levende rejse.

 

Læs mere

27. november

Gamle billeder på rådhuset

Torsdag aften blev der også budt på en rejse i Stubbekøbings historie, da Bjørn Nielsen indtog Rådhuset med sine levende fortællinger og rige billedeudvalg. Han blev bakket godt op af flere "indfødte", som kunne bidrage med fakta. En spændende og informativ aften.

24. november

Bordtennis er populært

For en måneds tid siden startede Stubbekøbing Badmintonklub bordtennis op som ny aktivitet i foreningen. Det er blevet så stor en succes, at klubben nu arbejder på at skaffe flere borde til de mange, som gerne vil prøve kræfter med bordtennis. Klubben takker for opbakningen.

Læs mere

23. november

Foreningernes Dag

Lørdag den 23. november havde Liv i Stubbekøbing sat byens foreninger stævne på det gamle rådhus. Hele 28 foreninger var repræsenteret, og slagets gang blev styret af Rune McDonald fra Guldborgsund Kommune Kultur og Fritid, som lagde op til fælles brainstrom og idé udvikling. 

Læs mere

24. november

Koncert i kirken

Der var koncert i verdensklasse, da Trio Elementa gæstede Stubbekøbing Kirke søndag aften.

Trio Elementa er en relativt nydannet trio Den består af 3 unge konservatorie-studerende. 2 af dem er vokset op på Falster og har spillet i Stubbekøbing Kirke tidligere.

 

Se video

16. november

Flygelindsamling update

Der er godt nyt fra flygelindsamlingen. Stubbekøbing Kirke fortæller, at det er nu ikke længere et spørgsmål om de får et nyt flygel, men om hvor godt et instrument de kan få. Stort tillykkke med det!

Du kan stadig nå at støtte indsamlingen.

MOBILPAY 47178

eller 

Nordea kto 0672 3482931137

1. november

Stubbekøbing og Maglebrænde Kirke

Indsamling

I november samles der ind til at hjælpe mindrebemidlede i Stubbekøbing og Omegn. Du kan også støtte på MOBILPAY 75548.

Tak for dit bidrag.

5. november

Bevar madordningen på Præstemarken

Der er oprettet en gruppe på Facebook, hvor der løbende opdateres og deles opslag for bevaringen af madordningen på Præstemarken.

Du finder gruppen her

 

7. november

Ny korleder til Centerkoret

Centerkoret har fået ny korleder. Centerkoret består af 20 sangere, som mødes i Maglebrænde Forsamlingshus tirsdage kl. 10-12. Vi synger nye og gamle danske sange, både 1- og 3-stemmigt. Vi byder nye medlemmer hjertelig velkommen. Vi vil gerne have sopraner og alter, og vi har især meget brug for herrer, der vil synge herrestemme (tenor/bas). Vi kan både arbejde koncentreret og have det hyggeligt sammen. Vi optræder bl.a. på dag- og plejecenter, deltager i koncerter og kortræf med andre kor. Vi har Nordfalster koret som venskabskor. De første tre gange er ”gratis” for nye kormedlemmer. Korleder Gitte Tinggaard

Læs mere

19. november

Stubbekøbing og Maglebrænde Kirke

Børnekoret

Stubbekøbing Kirkes børnekor øver hver torsdag kl. 14-16.00.

Nye interesserede kan henvende sig til:

Korleder: Maria Stærk Bjønr-Olsen mobil 5310 8200 eller til kirkens organist Aase R. Sløgedal mobil 2323 1172.

21. november

M/F IDA er nu draget afsted til værftet

I nattens mulm og mørke er der sket ting og sager. Det hele har været timet og tilrettelagt i flere uger og til jer, der vågnede i morges til en havn uden Færgen Ida kan vi berolige jer med, at vi ved hvor hun er.

Hun er netop ankommet til Gilleleje skibsværft, hvor hun skal nyde en velfortjent vinterferie på land, hygges lidt om, klargøres til sæson 2020 og meget mere.

Tusind tusind tak til alle jer der besøgte Ida i 2019 - Det er vi meget taknemmelige for

5. november

Nyt gulv i Anna Kapel

Stubbekøbing Maglebrænde Kirke kan fortælle, at der nu arbejdes på at lægge nyt gulv i Anna Kapel. Gulvet skal sænkes, og der skal lægges munkesten på. Det færdige resultat kan nydes fra begyndelsen af december.

12. november

Stubbekøbing Badmintonklub får penge fra NordeaFonden

Stubbekøbing Badmintonklub har modtaget 20.000 kr. fra NordeaFonden.

Pengene skal gå til klubbens træningstilbud “BadminSjov” og blev fejret med kage og sodavand efter dagens træning 

18. oktober

Renovering af østmolen

Østmolen på Stubbekøbing Lystbådehavn skal i den kommende tid igennem en ganske tiltrængt renovering. Renoveringen består primært i 150 meter ny udvendig spuns rundt om den nuværende mole. Arbejdet påbegyndes i uge 43 og løber frem til uge 7.

 

Foto: Lånt af havnen

1. november

Bogbyttereolen

Ved du, at du ved indgangen til Stubbekøbing Kirke ganske gratis kan bytte, få eller give en bog? Bogbyttereolen indeholder mange genrer for alle aldre - udvalget varierer selvfølgelig.

Så giv dine gamle bøger liv og tag en ny læseoplevelse med hjem.

1. november

Hvad sker her?

I Stubbekøbing er der et væld af spændende aktiviteter hele året rundt, og vi har samlet det hele, så du kan følge med.

Til kalenderen

 

 

1. november

Nyt fra Nærpolitiet

NABOHJÆLP nu som app til telefonen

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Læs mere om nabohjælp appen

1. november

Nyt fra Nærpolitiet

POLITI appen

Dansk Politis landsdækkende politi app, hvor du kan tippe politiet, se efterlysninger på biler og cykler, læse nyheder fra politiet og finde den nærmeste politistation.

Læs mere om POLITI appen

 

 

1. november

Følg Liv i Stubbekøbing

Bliv opdateret på, hvad der rører sig i byen. Liv i Stubbekøbing er også på Facebook, og du kan følge os lige her: 

Til Facebook

7. november

Nyt fra Områdefornyelsen

VERDENS LÆNGSTE JULEGAVE?

Vi har gang i noget stort i Stubbekøbing. Også så stort, at det bliver ret svært at pakke ind. Derfor vil vi da også godt løfte sløret allerede nu for, hvad der gemmer sig i pakken. For i år får borgerne i Stubbekøbing en "100 meter-bænk" til jul. Arbejdet er netop begyndt med at bygge bænken, som bliver et over 100 meter langt trædæk, der skal forbinde hallen, Anlægget og badebroen.

Læs mere og se billederne