Nyheder fra byen

3. december

Ny formand til Røde Kors

Efter en del år uden leder har det lokale Røde Kors fået ny formand. Det er Ann Dassville fra Sortsø, som nu skal stå i spidsen for de ca. 10 frivillige i genbrugsbutikken og andre lokale aktiviteter bl.a. den årlige Landsindsamling.

Ann Dasseville har selv tidligere arbejdet i Røde Kors.

Foto: Miriam Nielsen

5. december

Anna kapel har fået nyt gulv

Det nye gulv i Anna kapel er nu færdig, så det smukke resultat kan nydes af alle, som besøger kirken.

3. december

Flot sæson på færgen IDA

Sæson 2019 er veloverstået, og IDA er nu draget afsted til værftet og kærlig vinterpleje. Imens kan sæsonen gøres op, og den har været virkelig flot. Der er noteret fremgang på flere passagertyper, og det samlede passagertal rundende 32.000.

4. december

Underskriftsindsamling for madordningen på Præstemarken - nu også online

Der er startet en underskrifts- indsamling for at bevare den nuværende madordning på Præstemarken. Du kan - foruden de fysiske steder rundt i byen - også sætte din underskrift online. Det skal ske senest 12. december.

Sæt din underskrift her

29. november

Velgørende juletræ

Igen i år sælger Falsters Internat/ kattehjemmet juletræer og gran til fordel for deres arbejde på internattet. Der er åben mandag-fredag kl. 11-17.30 og søndag kl. 11-15. Der kan betales med mobilepay.

Læs mere

25. november

Stubbekøbing er populær

Ejendomsmæglerne melder om rigtig godt salg. Mange søger vores dejlige by, og mange boliger har skiftet hænder den seneste måbeds tid. Der søges derfor nye boliger til salg.

30. november

Underskriftsindsamling for madordningen på Præstemarken

Der er startet en underskrifts- indsamling for at bevare den nuværende madordning på Præstemarken. Du kan sætte din underskrift følgende steder: 

Papas Grill
Mygges kælder i Havnegade
Antik Leif Vestergade
XL byg
Apoteket
Kirkens Våbenhus åbent hver dag
Liv i Stubbekøbing rådhuset tirsdag
Rydendahl blomster
Cafe Fryd
Sejlklubben

Læs mere

29. november

Juletræ x 2

Fredag eftermiddag ankom julemanden - sædvanen tro - til Stubbekøbing Havn, hvor der blev hygget med saft og æbleskiver, før turen gik til torvet, hvor byens juletræ blev tændt.

Også på Liv & Job på Hans Egedesvej tændte de juletræet, og der blev hygget med at lave juledekorationer, klippe julepynt og synge julesange.

Foto: Jesper Fyhr

Læs mere

28. november

Båd hævet fra havnens bund

Torsdag og fredag kom havnens personale og andre bl.a. fra RH Diving på overarbejde i forsøget på at hæve den båd, der siden 3. november har ligget på bunden af Stubbekøbing havn. I hverken første eller andet forsøg lykkedes det at hæve båden, som fortsat tog vand ind, og til sidst måtte forsynes med trosser og slæbes til beddingen af en rendegraver.

Se video af arbejdet

Se billeder fra arbejdet

Foto: Jesper Fyhr

28. november

"Nisserne i Julerød"

Den 28. november havde 6. klasserne fra Stubbekøbing Skole premiere på deres julestykke "Nisserne i Julerød". Stykket er blevet til som et samarbejde mellem Stubbekøbing Skole og Mælkebøtten.

Mælkebøtten kan berette om stor succes, og publikum var begejstrede. Èn sagde "Hoold nu k..t de gør det godt og det var skægt.

Læs mere

27. november

Jesper Vigant på besøg i Stubbekøbing Kirke

Torsdag aften havde omkring 60 fundet vej til foredraget med Jesper Vigant - om hans vej fra skuespil til præst, som fandt sted i Stubbekøbing Kirke. Og de fremmødte blev ikke skuffet, da en veloplagt Jesper Vigant tog dem med på en fantastisk, rørende og levende rejse.

 

Læs mere

27. november

Gamle billeder på rådhuset

Torsdag aften blev der også budt på en rejse i Stubbekøbings historie, da Bjørn Nielsen indtog Rådhuset med sine levende fortællinger og rige billedeudvalg. Han blev bakket godt op af flere "indfødte", som kunne bidrage med fakta. En spændende og informativ aften.

24. november

Bordtennis er populært

For en måneds tid siden startede Stubbekøbing Badmintonklub bordtennis op som ny aktivitet i foreningen. Det er blevet så stor en succes, at klubben nu arbejder på at skaffe flere borde til de mange, som gerne vil prøve kræfter med bordtennis. Klubben takker for opbakningen.

Læs mere

23. november

Foreningernes Dag

Lørdag den 23. november havde Liv i Stubbekøbing sat byens foreninger stævne på det gamle rådhus. Hele 28 foreninger var repræsenteret, og slagets gang blev styret af Rune McDonald fra Guldborgsund Kommune Kultur og Fritid, som lagde op til fælles brainstrom og idé udvikling. 

Læs mere

24. november

Koncert i kirken

Der var koncert i verdensklasse, da Trio Elementa gæstede Stubbekøbing Kirke søndag aften.

Trio Elementa er en relativt nydannet trio Den består af 3 unge konservatorie-studerende. 2 af dem er vokset op på Falster og har spillet i Stubbekøbing Kirke tidligere.

 

Se video

16. november

Flygelindsamling update

Der er godt nyt fra flygelindsamlingen. Stubbekøbing Kirke fortæller, at det er nu ikke længere et spørgsmål om de får et nyt flygel, men om hvor godt et instrument de kan få. Stort tillykkke med det!

Du kan stadig nå at støtte indsamlingen.

MOBILPAY 47178

eller 

Nordea kto 0672 3482931137

1. november

Stubbekøbing og Maglebrænde Kirke

Indsamling

I november samles der ind til at hjælpe mindrebemidlede i Stubbekøbing og Omegn. Du kan også støtte på MOBILPAY 75548.

Tak for dit bidrag.

5. november

Bevar madordningen på Præstemarken

Der er oprettet en gruppe på Facebook, hvor der løbende opdateres og deles opslag for bevaringen af madordningen på Præstemarken.

Du finder gruppen her

 

7. november

Ny korleder til Centerkoret

Centerkoret har fået ny korleder. Centerkoret består af 20 sangere, som mødes i Maglebrænde Forsamlingshus tirsdage kl. 10-12. Vi synger nye og gamle danske sange, både 1- og 3-stemmigt. Vi byder nye medlemmer hjertelig velkommen. Vi vil gerne have sopraner og alter, og vi har især meget brug for herrer, der vil synge herrestemme (tenor/bas). Vi kan både arbejde koncentreret og have det hyggeligt sammen. Vi optræder bl.a. på dag- og plejecenter, deltager i koncerter og kortræf med andre kor. Vi har Nordfalster koret som venskabskor. De første tre gange er ”gratis” for nye kormedlemmer. Korleder Gitte Tinggaard

Læs mere

19. november

Stubbekøbing og Maglebrænde Kirke

Børnekoret

Stubbekøbing Kirkes børnekor øver hver torsdag kl. 14-16.00.

Nye interesserede kan henvende sig til:

Korleder: Maria Stærk Bjønr-Olsen mobil 5310 8200 eller til kirkens organist Aase R. Sløgedal mobil 2323 1172.

21. november

M/F IDA er nu draget afsted til værftet

I nattens mulm og mørke er der sket ting og sager. Det hele har været timet og tilrettelagt i flere uger og til jer, der vågnede i morges til en havn uden Færgen Ida kan vi berolige jer med, at vi ved hvor hun er.

Hun er netop ankommet til Gilleleje skibsværft, hvor hun skal nyde en velfortjent vinterferie på land, hygges lidt om, klargøres til sæson 2020 og meget mere.

Tusind tusind tak til alle jer der besøgte Ida i 2019 - Det er vi meget taknemmelige for

5. november

Nyt gulv i Anna Kapel

Stubbekøbing Maglebrænde Kirke kan fortælle, at der nu arbejdes på at lægge nyt gulv i Anna Kapel. Gulvet skal sænkes, og der skal lægges munkesten på. Det færdige resultat kan nydes fra begyndelsen af december.

12. november

Stubbekøbing Badmintonklub får penge fra NordeaFonden

Stubbekøbing Badmintonklub har modtaget 20.000 kr. fra NordeaFonden.

Pengene skal gå til klubbens træningstilbud “BadminSjov” og blev fejret med kage og sodavand efter dagens træning 

18. oktober

Renovering af østmolen

Østmolen på Stubbekøbing Lystbådehavn skal i den kommende tid igennem en ganske tiltrængt renovering. Renoveringen består primært i 150 meter ny udvendig spuns rundt om den nuværende mole. Arbejdet påbegyndes i uge 43 og løber frem til uge 7.

 

Foto: Lånt af havnen

1. november

Bogbyttereolen

Ved du, at du ved indgangen til Stubbekøbing Kirke ganske gratis kan bytte, få eller give en bog? Bogbyttereolen indeholder mange genrer for alle aldre - udvalget varierer selvfølgelig.

Så giv dine gamle bøger liv og tag en ny læseoplevelse med hjem.

1. november

Hvad sker her?

I Stubbekøbing er der et væld af spændende aktiviteter hele året rundt, og vi har samlet det hele, så du kan følge med.

Til kalenderen

 

 

1. november

Nyt fra Nærpolitiet

NABOHJÆLP nu som app til telefonen

Nabohjælp er en af de mest effektive metoder til at undgå indbrud. Faktisk så effektiv at det forebygger op mod hvert 4. indbrud. Med Nabohjælps nye, gratis app er det blevet endnu nemmere at være nabohjælper.

Læs mere om nabohjælp appen

1. november

Nyt fra Nærpolitiet

POLITI appen

Dansk Politis landsdækkende politi app, hvor du kan tippe politiet, se efterlysninger på biler og cykler, læse nyheder fra politiet og finde den nærmeste politistation.

Læs mere om POLITI appen

 

 

1. november

Følg Liv i Stubbekøbing

Bliv opdateret på, hvad der rører sig i byen. Liv i Stubbekøbing er også på Facebook, og du kan følge os lige her: 

Til Facebook

7. november

Nyt fra Områdefornyelsen

VERDENS LÆNGSTE JULEGAVE?

Vi har gang i noget stort i Stubbekøbing. Også så stort, at det bliver ret svært at pakke ind. Derfor vil vi da også godt løfte sløret allerede nu for, hvad der gemmer sig i pakken. For i år får borgerne i Stubbekøbing en "100 meter-bænk" til jul. Arbejdet er netop begyndt med at bygge bænken, som bliver et over 100 meter langt trædæk, der skal forbinde hallen, Anlægget og badebroen.

Læs mere og se billederne