Veteranfærgen mellem Bogø og Stubbekøbing

M/F IDA er en af Danmarks 9 gamle træfærger som stadig sejler
 

Færgen blev bygget  på Stege Skibsværft i årene 1958/59. Ved stabelafløbningen blev færgen døbt IDA efter datteren af amtmand Wechselmann i Præstø. Tidligere var IDA en meget typisk dansk færge, men i dag er den en af de få træfærger, som stadig er i fast rutesejlads. 

Til bygningen af IDA er først og fremmest anvendt træ fra de mønske skove. Under dæk er der passagerkahyt med skindbetrukne sofaer med plads til

ca. 50 passagerer, og kahytten fremstår i dag stort set, som da skibet blev bygget. Desuden er der en lille kabys til personalet, som er holdt i samme stil som passagerkahytten.

 

 

Cyklister kan ikke køre over Farøbroen, så Bogø-Stubbekøbing overfarten er  cyklisternes egen ’motorvej’. Derfor går 2 af Danmarks 4 internationale cykelruter via overfarten. Færgen er i dag en del af Marguerite ruten, Østersøruten og cykelruten Berlin/København. Den gamle færge sejler i rutefart mellem Stubbekøbing og Bogø i en begrænset periode, som kan læses på:  www.bogoe-stubbekoebing.dk

 

I 2005 startede støtteforeningen ’Idas Venner’ de populære ’onsdagssejladser. Aftensejlturene ud til Farøbroen med underholdning, guidning og salg af drikkevarer ombord er blevet et sommer- og turist hit i vores region.

Du kan også, via Idas Venner, chartre ’hele færgen’ til privatfest, firmaskovtur, foreningsudflugt eller særlige arrangementer som vinsmagning mm.

Henvendelse til mail: ambreiting@gmail.com

 

Du kan læse mere på IDA's hjemmeside: www.idasvenner.dk

Eller skrive på www.facebook.com/www.idasvenner.dk/